Миротворча місія африканських лідерів: Кулеба вказав на важливу деталь
Миротворча місія африканських лідерів: Кулеба вказав на важливу деталь

Миротворча місія африканських лідерів: Кулеба вказав на важливу деталь

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив візит делегації африканських лідерів до України для обговорення мирних ініціатив.

Про це глава української дипломатії заявив в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«До нас їде дійсно група африканських лідерів. У них, принаймні станом на зараз, немає мандату Африканського союзу, тобто вони не будуть говорити від імені всієї Африки – будуть говорити від імені своєї групи. Це важлива деталь, яку треба враховувати, але ми відкриті до діалогу з усіма, хто хоче розмовляти, шукати рішення», - сказав міністр.

Кулебанагадав, що Україна буде говорити з усіма, хто має свої пропозиції, якщо ці пропозиції поважають два фундаментальні принципи: відсутність юридичного або фактичного переходу території України під контроль Росії та жодної мови про замороження конфлікту.

«Ми готові говорити про них (мирні ініціативи – ред.) із точки зору того, як їх поєднати з Формулою миру й інтегрувати в неї», - підкреслив глава МЗС України.

Як повідомлялося, 16 травня президент Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сиріл Рамафоса заявив, що африканські країни запропонують мирну ініціативу для завершення війни росії проти України.

Теги за темою
Дмитро Кулеба Африка
Джерело матеріала
loader
loader