Аналітики спрогнозували дії "вагнерівців" після Бахмута
Аналітики спрогнозували дії "вагнерівців" після Бахмута

Аналітики спрогнозували дії "вагнерівців" після Бахмута

Експерти кажуть, що найманці більше не можуть воювати.

Після Бахмута"вагнерівці" навряд чи зможуть продовжувати наступальні дії на будь-якому іншому напрямку.

Про це повідомляє Інститут дослідження війни (ISW).

"Вагнерівці" почали подавати ознаки того, що не зможуть здійснювати наступальні операції за межами Бахмута від кінця грудня 2022 року, вказують експерти.

"Російські регулярні війська, розташовані на північному та південному флангах Бахмута, також навряд чи просуватимуться на захід у бік Костянтинівки чи північ на бік Слов'янська на тлі українських контратак у цьому районі найближчим часом. Також малоймовірно, що російська армія здійснюватиме наступальні операції, якщо бійці ПВК виконають обіцянку свого ватажка Євгена Пригожина залишити Бахмут 25 травня", - зазначили аналітики.

В РФ припускають, що Пригожин відправить "вагнерівців" на іншу "критичну" ділянку фронту наприкінці місяця.

Раніше військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин поспішив із заявою про "взяття" Бахмута, щоб встигнути вивести своїх найманців з міста, яке стало для них пасткою.

А речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий зазначив, що найманці у Бахмуті зазнали непоправних втрат, попри те, що Сили оборони України не мали чисельної переваги на цьому напрямку. Невдовзі "вагнерівці" цілком будуть розбиті.

Джерело матеріала
loader
loader