"Блакитна мрія Росії": в ОП різко відповіли на "мирний план" китайського дипломата
"Блакитна мрія Росії": в ОП різко відповіли на "мирний план" китайського дипломата

"Блакитна мрія Росії": в ОП різко відповіли на "мирний план" китайського дипломата

В Офісі президента України відреагували на пропозицію Китаю віддати окуповані українські області Росії, щоб закінчити війну. Там наголосили, що будь-який "компромісний сценарій" буде рівнозначний визнанню поразки демократії, виграшу Росії, консервації путінського режиму і різкого зростання конфліктів у глобальній політиці.

Відповідне пояснення "окремим публічним суб'єктам" у Twitter опублікував радник керівника ОПУ Михайло Подоляк. Він наголосив, що наслідки "мирних планів", які не передбачають звільнення всіх територій України та про який періодично говорять "анонімні джерела" в європейських та американських елітах, є "блакитною мрією Росії".

"Питання риторичне: навіщо окремі публічні суб'єкти продовжують грати в "російський медійний сценарій" і затягувати конфлікт?" – зазначив Подоляк.

Нагадаємо: видання The Wall Street Journal повідомило, що спеціальний представник уряду Китаю з євразійських справ Лі Хуей під час турне країнами Європи, яке відбулося у травні, залишив їм чітке послання від Пекіна: відстоювати свою автономію та вимагати негайного припинення вогню, залишивши Росії ті частини України, які вона зараз займає.

Також Лі закликав європейські уряди розглядати Китай як економічну альтернативу Вашингтону і сказав, що вони мають діяти швидко, щоб покласти край конфлікту між Росією та Україною до його поширення.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Китай звернувся до іноземних посольств і міжнародних організацій, розташованих у Пекіні, з проханням не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для так званої "політичної пропаганди". Зокрема, йшлося про українську символіку на спорудах.

 
Джерело матеріала
loader