У МЗС спростували, що посланець Китаю пропонував віддати РФ окуповані території України
У МЗС спростували, що посланець Китаю пропонував віддати РФ окуповані території України

У МЗС спростували, що посланець Китаю пропонував віддати РФ окуповані території України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що дипломати з Парижа, Брюсселя, Варшави та Берліна не підтверджують, що китайський посланець Лі Хуей пропонував залишити Росії окуповані нею українські території.

Про це він сказав у під час свого турне країнами Африки.

Кулеба зазначив, що зв’язався з партнерами та не отримав підтвердження цієї інформації.

— Я негайно зв’язався зі своїми колегами у тих столицях, які він відвідував, і жоден з них не підтверджує, що озвучувалися чи велися переговори навіть про те, щоб визнати за Росією ті території, на яких зараз в Україні є Росія, – сказав міністр.

Очільник МЗС закликав зберігати холодний розум і здоровий глузд й не реагувати емоційно на кожну публікацію. Він додав, що ми контролюємо процес і ніхто за спиною України нічого проти нас робити не буде, адже з усіма ключовими партнерами у нас побудовано довірчі стосунки.

Міністр також повідомив, що Київ продовжить вести діалог із Пекіном із дотриманням трьох базових принципів.

— Перше – виняткова взаємна повага до територіальної цілісності. Друге – жодні ініціативи, які передбачають будь-які юридичні чи фактичні територіальні поступки України, ми, в принципі, розглядати не будемо. І третє – жодного заморожування конфлікту. Україна переможе. Це тверда позиція президента, – сказав Кулеба.

Нещодавно газета The Wall Street Journal з посиланням на слова європейських чиновників писала, що спецпредставник КНР Лі Хуей під час турне Європою, ймовірно, намагався переконати європейських візаві, що їм потрібно зі збереженням за Росією окупованих українських територій.

Посланець КНР Лі Хуей у травні відвідав Київ, Варшаву, Берлін, Париж і Брюссель для обговорення врегулювання ситуації навколо України. 26 травня він відвідав Москву.

Теги за темою
Китай МЗС України Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader
loader