У Повітряних силах розповіли перші деталі удару Росії по Києву
У Повітряних силах розповіли перші деталі удару Росії по Києву

У Повітряних силах розповіли перші деталі удару Росії по Києву

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів про деталі чергової атаки російських окупантів.

Як передає "Хвиля", про це він повідомив в ефірі телемарафону.

Так, за словами Ігната, Росія атакувала Україну з північного спрямування, ймовірно, з оперативно-тактичного комплексу "Іскандер". Ракети летіли балістичною траєкторією.

"Було застосовано озброєння, ракети, що летять балістичною траєкторією, прилітають досить швидко. Попередньо, це були "Іскандери". Вони є різних модифікацій. "Іскандер-М" - це балістична ракета, а є "Іскандер-К" - це крилата ракета Який вид озброєння був застосований - дамо пізніше", - розповів він.

При цьому Гнат не виключив, що росіяни могли застосувати зенітні ракети С-300 і С-400, які теж летіли балістичною траєкторією. Він також уточнив, що Росія атакувала Київ із північного напрямку.

"Напрям атаки був з півночі. Де саме - це теж буде пізніше повідомлено. І С-300, і С-400, і "Іскандери" - це комплекси, які на землі... Цього разу у нас наземні установки, які могли завдати ударів", - зазначив він.

При цьому він наголосив, що якщо ворог запланував цей удар заздалегідь, то ракети балістичною траєкторією летять досить швидко. А планування удару означає переміщення установки у відповідний район, приведення її у бойове становище та запуск ракети "Іскандер М". Якщо крилата ракета летить із району Каспію до центральних регіонів, то це може зайняти годину-півтори.

Він також уточнив, що у разі запуску балістики часу на зволікання немає.

"Ракета на великій швидкості піднімається в стратосферу і вниз дугою прямує на мету. Тут лічені хвилини для того, щоб перейти в укриття", - додав спікер Повітряних сил ЗСУ.

Слід зазначити, що Росія завдала двох атак по Києву 29 травня - вночі та після 11:00 дня. Російські війська випустили 11 "Іскандерів" двох модифікацій. Попередньо, всі повітряні цілі були успішно знищені силами та засобами нашої ППО. За наявною інформацією, влучення по об'єктах Києва не допущено.

У Повітряних силах розповіли перші деталі удару Росії по Києву - Фото 1

Уламки збитих ракет впали в Подільському, Оболонському районах Києва, внаслідок чого виникли пожежі. Мер столиці Віталій Кличко повідомив про одного потерпілого, його госпіталізували.

Нагадаємо, Ворог вночі запускав по півдні України дрони-камікадзе типу "Shahed-131/136"

Дивіться також:

Джерело матеріала
loader
loader