Голова Деснянської РДА запропонував Кличку звільнитися разом через загибель людей біля поліклініки
Голова Деснянської РДА запропонував Кличку звільнитися разом через загибель людей біля поліклініки

Голова Деснянської РДА запропонував Кличку звільнитися разом через загибель людей біля поліклініки

Голова Деснянської районної державної адміністрації Дмитро Ратніков відреагував на заяву мера Києва Віталія Кличка, який запропонував усунути чиновника після загибелі людей у Києві. Він запропонував столичному градоначальнику звільнитися разом. Звернення опубліковане у Телеграм-каналі політика.

– Пропоную написати такі заяви разом. Ви та я. Одночасно. Спільно працюємо для киян – разом відповідаємо перед киянами. Це буде справедливий, чоловічий вчинок, – сказав він.

У своєму зверненні Ратніков обурився, що всі обов'язки щодо управління містом покладаються на голів районних адміністрацій. Також він дорікнув Кличку у регулярних закордонних поїздках.

– Тому що, за вашими словами, голови районних адміністрацій відповідають абсолютно за все, що відбувається у місті. За відкриття та закриття укриттів, за доброустрій, і за пункти незламності, і абсолютно всього. Виникає логічне питання, а за що відповідає мер? Адже ми постійно бачимо вас у закордонних відрядженнях, де ви намагаєтеся підмінити роботу міністра закордонних справ чи навіть президента. Але насправді киянам потрібен мер, - наголосив чиновник.

У ніч на 1 червня Київ зазнав масованого ракетного обстрілу з боку росіян. Усі повітряні цілі ЗСУ вдалося збити, але уламки ракет впали у Деснянському районі столиці. В результаті біля будівлі поліклініки загинули троє громадян, які не змогли потрапити до закритого бомбосховища. Серед жертв – 9-річна дитина.

Після трагедії президент Володимир Зеленський доручив МВС перевірити усі бомбосховища у країні. Тим часом мер Києва Віталій Кличко виступив із пропозицією усунути від обов'язків голову Деснянської РДА Дмитра Ратнікова на час розслідування.

Теги за темою
Київ Віталій Кличко чиновники
Джерело матеріала
loader