В ЗСУ назвали головне досягнення захисників у Бахмуті: що там зараз відбувається
В ЗСУ назвали головне досягнення захисників у Бахмуті: що там зараз відбувається

В ЗСУ назвали головне досягнення захисників у Бахмуті: що там зараз відбувається

За добу ворог завдав 450 ударів по позиціях українських військ у районі Бахмута. Водночас захисники завдали окупантам чималих втрат у техніці і живій силі.

ЗСУ в Бахмуті досягли головного – виснажили найманців ПВК "Вагнер" та змусили їх втекти із втратами, заявивречник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Про це Череватий повідомив у ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ми досягли головного: ми виснажили, вбили їх і змусили "Вагнер" втекти", – сказав представник ЗСУ.

Він поінформував, що українські війська завдають потужних ударів по ворожому угрупуванню.І російські війська, які заходять до Бахмута замість бійців "Вагнера", "м’яко кажучи, не дуже прагнуть це робити".

"Вони знають, що було з їхніми попередниками, їхній моральний стан далекий від оптимального", – уточнив Череватий.

За його словами, наразі окупанти свої ротаційні заходи в Бахмуті прикривають потужним вогнем. Так, за добу 1 червня загарбники завдали по українських позиціях 450 ударів зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та влаштували шість авіанальотів.

"Ми не даємо ворогу спокійно проводити ротацію, наносимо удари – 107 окупантів знищено, 126 зазнали поранення, знищили ворожий БМП, 7 гармат, самохідну артилерійську установку "Піон", 3 польові склади з боєприпасами і 4 військових автомобілі", – розповів речник Східного угруповання військ.

Він також прокоментував названі західними ЗМІ цифри втрат у лавах ПВК "Вагнер".

"Цифри різні у втратах "Вагнера" – і 60 тисяч, і 100 тисяч. Проте багато хто сходиться у думці, що мінімум 20 тисяч вбитих при спробі взяти обласний центр – це неймовірно багато", – сказав Череватий.

Як повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський у Бахмуті відбулася тимчасова зміна формату операції, що пов'язано з виведенням підрозділів "Вагнера" та заміною їх на армійські і десантні частини. Тому може здаватися, бо в Бахмуті затишшя.

  • Новини України
  • Війна в Україні
  • Новини України: відео

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader