У Кривому Розі складна ситуація з водою, запроваджуються жорсткі обмеження
У Кривому Розі складна ситуація з водою, запроваджуються жорсткі обмеження

У Кривому Розі складна ситуація з водою, запроваджуються жорсткі обмеження

Водопостачання Кривого Рогу Дніпропетровської області на 70% залежить від Каховського водосховища, де окупанти вночі 6 червня підірвали дамбу ГЕС. Тому ситуація в місті наразі дуже складна, але контрольована, повідомив голова МВА Олександр Вілкул.

За його словами, до решти на 30% міста (Центрально-Міський, частково – Металургійний, Довгинцівський та Саксаганський райони) вода подається від Карачунів – тому тут ризиків немає.

Водночас наголосив, що ще рік тому розуміли ризики відсутності води з Каховського водосховища і вже реалізували багато технічних заходів, і це дає деяку фору за часом.

– Вже проведено екстрену нараду, проведено оцінку ситуації та введено план, що включає технічні та організаційні заходи. Технічні заходи, що включають прокладання труб, створення нових водозаборів, нових насосних станцій і багато іншого зі зрозумілих причин повідомляти не буду, – додав Вілкул.

Голова МВА Кривого Рогу каже, що зараз важливо на 30% знизити споживання у тих районах, які залежні від Каховки.

Для цього необхідно запровадити такі заходи:

  • Максимально зменшити споживання води промисловістю під особисту відповідальність кожного керівника підприємства. У разі невиконання будуть примусові відключення.
  • Для населення тиск води буде знижуватися з 22.00 до 05.00. Вода діставатиме лише до перших поверхів будинків, плюс забезпечуватиметься проток та циркулювання.
  • Повністю заборонено полив зі шлангів.
  • У селах по дузі від Інгульця через низ до Софіївки подача води буде лише з 08.00 до 12.00.

Якщо цього буде недостатньо – вводитимуться додаткові обмеження.

Теги за темою
Дніпропетровська область Кривий Ріг
Джерело матеріала
loader
loader