У МВС шукають шляхи евакуації українців з підтопленого лівого берега Херсонщини
У МВС шукають шляхи евакуації українців з підтопленого лівого берега Херсонщини

У МВС шукають шляхи евакуації українців з підтопленого лівого берега Херсонщини

У МВС шукають шляхи евакуації українців з підтопленого лівого берега Херсонщини

Також заходи з порятунку людей тривають на правобережжі регіону.

Міністерство внутрішніх справ України шукає шляхи для того, щоб евакуювати наших громадян з тимчасово захопленої лівобережної частини Херсонської області, підтопленої внаслідок руйнування Каховської ГЕС, яке скоріш за все навмисно здійснили російські війська. Про це заявив глава МВС Ігор Клименко в Херсоні, пише пресслужба органу в Telegram.

Водночас продовжується евакуація людей на правому березі Дніпра, контрольованому нашою державою. Рятувальники й поліцейські човнамита всюдиходами доправляють до суходолу не лише жителів зони підтоплення, а й врятованих хатніх тварин. Згодом потерпілих доставляють у пункти надання допомоги. 

Клименко пояснив, що представники штабу із ліквідації наслідків підриву ГЕС намагається працювати максимально швидко, але заходам перешкоджає сильна течія та чергові обстріли з боку РФ.

"Штаб буде працювати цілодобово – скільки буде необхідно. Разом із тим ми працюємо над задачами, які стоятимуть перед нами коли вода піде. Роботи дуже багато. В першу чергу це буде стосуватися екологічного забруднення. 150 тонн мастила витекло із машинного залу під час підриву ГЕС", – додав міністр внутрішніх справ.

Військові РФ підірвали дамбу на Каховській ГЕС у ніч на 6 червня. У Головному управлінні розвідки розповіли, що окупанти довго готувалися до теракту на Каховській ГЕС. Президент Володимир Зеленський наголосив, що підірвати Каховську ГЕС ззовні фізично неможливо. Росія понад рік тримає під контролем дамбу, давно замінувала її та врешті підірвала, чим вкотре довела, що є державою-терористом.

Після підриву в "Укргідроенерго" заявили, що Каховська ГЕС зруйнована повністю і відновленню не підлягає. Через російський теракт у критичній зоні підтоплення опинилися близько 16 тисяч людей на правому березі Херсонської області. Однак більше зачепило окупований лівий берег регіону. Раніше, зокрема, повідомлялося про критичну ситуацію в містах Олешки та Гола Пристань на Херсонщині. У Олешках росіяни, ймовірно, розстрілюють людей за спробу спустити на воду човен. 

Більше новин за цією темою шукайте у спецтемі ZN.UA.

Джерело матеріала
loader
loader