Дитина їде на літній відпочинок: лікарка розповіла, що має бути в її аптечці
Дитина їде на літній відпочинок: лікарка розповіла, що має бути в її аптечці

Дитина їде на літній відпочинок: лікарка розповіла, що має бути в її аптечці

Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, що має бути обов’язково в аптечці у дитини, яка їде на літній відпочинок.

– Перед тим, як планувати відпочинок дитини, перше, про що слід подбати батькам, це вакцинація. Подивіться карту профілактичних щеплень, переконайтеся, що у вас є всі необхідні за віком, які включає український календар, – каже Людмила.

За словами сімейної лікарки, дитяча аптечка не повинна, образно кажучи, займати половину валізи. Тобто слід покласти найочевидніше та найнеобхідніше.

За словами медика, у літній аптечці дитини мають бути обов’язково:

  • бактерицидні пластирі різних розмірів на випадок ударів і порізів;
  • активоване вугілля та регідрон на випадок харчового отруєння;
  • лоратадин, якщо дитина страждає на алергічні реакції;
  • ібупрофен і парацетамол, як жарознижувальні та болезаспокійливі;
  • засіб проти нежитю у вигляді спрею.

Якщо дитина страждає на якісь хронічні захворювання, то в аптечку слід покласти відповідні препарати, які призначив лікар. Наприклад, якщо є діагноз астми, то слід забезпечити дитину запасними інгаляторами.

Якщо до місця відпочинку має бути тривалий переїзд, в аптечці має бути нашатирний спирт і препарати проти заколисування.

За словами Людмили Сердюк, в ідеалі перед поїздкою дитину потрібно показати сімейному лікарю і проконсультуватися з приводу того, що краще покласти в літню аптечку, виходячи зі стану здоров’я саме вашої дитини.

– Також слід обов’язково відвідати лікаря і після повернення з відпочинку, зробити невеликий профогляд, – рекомендує терапевт.

За її словами, батькам не слід також забувати про профілактичні заходи, які захистять дитину від гельмінтів і педикульозу.

Зазначимо, що придбати або замовити всі необхідні в цьому і не тільки випадку ліки можна швидко і зручно на сайті  .

Джерело матеріала
loader