Уряд передав Фонду держмайна ТРЦ Ocean Plaza для подальшої приватизації
Уряд передав Фонду держмайна ТРЦ Ocean Plaza для подальшої приватизації

Уряд передав Фонду держмайна ТРЦ Ocean Plaza для подальшої приватизації

Кабінет Міністрів 9 червня передав в управління Фонду державного майна державну частку столичного торговельно-розважального центру Ocean Plaza.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ФДМУ.

«Кабінет Міністрів передав Фонду держмайна в управління державну частку столичного торговельно-розважального центру Ocean Plaza. Відповідне розпорядження уряд ухвалив на своєму засіданні 9 червня 2023 року. Кабмін доручив ФДМУ приватизувати цей актив», - ідеться в повідомленні.

Отримані кошти будуть спрямовані до фонду ліквідації наслідків збройної агресії, зазначили у відомстві.

ФДМУ оперативно проведе аудит та інвентаризацію майна ТРЦ Ocean Plaza, зауважила пресслужба.

У Фонді нагадали, що державна частка ТРЦ Ocean Plaza – це 66,65% частки статутного капіталу компанії «Інвестиційний союз «Либідь», якій належить цей торговельно-розважальний центр. У березні 2023 року Вищий антикорупційний суд своїм рішенням стягнув у державну власність цю частку у підсанкційних російських олігархів Аркадія та Ігоря Ротенбергів.

Як повідомлялось, у травні 2023 року надходження від оренди державного майна становили у середньому майже 3 млн грн щодня. Це дозволило залучити до держбюджету протягом місяця понад 80 млн грн і вийти на 80% від рівня до повномасштабного вторгнення.

Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader
loader