Зеленський запровадив санкції проти 178 осіб, пов’язаних з РФ
Зеленський запровадив санкції проти 178 осіб, пов’язаних з РФ

Зеленський запровадив санкції проти 178 осіб, пов’язаних з РФ

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів щодо 178 фізичних осіб.

Про це йдеться в указі на сайті президента .

— Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 червня 2023 року Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), – йдеться в тексті документа.

Більшість осіб в оновленому санкційному списку мають громадянство РФ. Цей указ набуває чинності з дня його опублікування.

Обмеження діятимуть п’ять років. Санкції передбачають: блокування активів; повне припинення торговельних операцій; припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань.

Підсанкційним особам заборонено брати участі у приватизації та оренді держмайна, передавати технології та права на об’єкти інтелектуальної власності, заходження іноземних невійськових суден та військових кораблів до територіального вод України, портів та повітряних суден до повітряного простору України.

Теги за темою
Володимир Зеленський Офіс Президента РНБО
Джерело матеріала
loader
loader