"Дуже-дуже скоро": у Білому домі анонсували новий пакет військової допомоги Україні
"Дуже-дуже скоро": у Білому домі анонсували новий пакет військової допомоги Україні

"Дуже-дуже скоро": у Білому домі анонсували новий пакет військової допомоги Україні

В адміністрації президента США Джо Байдена повідомили, що готують ще один пакет військової допомоги для української армії. Коли саме його оголосять, там не сказали, проте уточнили, що це відбудеться "дуже-дуже скоро".

З такою заявою у понеділок, 12 червня, на брифінгу у Вашингтоні виступив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. Пресконференцію транслював канал CBS News на Youtube.

Представник адміністрації глави Штатів зазначив, що нову військову допомогу Україні буде виділено з резервів Міністерства оборони країни за повноваженнями Байдена.

"Я думаю, що дуже-дуже скоро ви побачите додаткові пакети допомоги, які нададуть Сполучені Штати (Україіа. – Ред.)", – зазначив Кірбі.

Американський чиновник підкреслив, що у Вашингтоні знають точний перелік озброєння, яке необхідне українським військовим прямо зараз – у той час, коли вони проводять контрнаступальні дії.

Кірбі додав, що увага США зосереджена на тому, щоб Україна досягла успіхів на полі бою з окупаційними військами країни-агресора Росії.

Зазначимо, що 9 червня США оголосили новий пакет військової допомоги для України на суму 2,1 мільярда доларів. До нього увійдуть додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot, системи ППО та ракети HAWK, безпілотники Puma, 105-мм та 203-мм артилерійські снаряди, боєприпаси ракетної системи з лазерним наведенням.

Напередодні стало відомо, що компанія – виробник систем протиповітряної оборони Patriot Raytheon Technologies планує передати Україні додаткові системи ППО. Йдеться про 5 ЗРК до кінця наступного року.Крім того, там анонсували збільшення виробництва до 12 систем на рік.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Данія відправить Україні дві тисячі снарядів вартістю $36 млн. Копенгаген здійснить передачу снарядів відповідно до запиту, який надійшов від української влади.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader