Термін завершився! УПЦ МП досі не підписала документи щодо передачі майна лаври
Термін завершився! УПЦ МП досі не підписала документи щодо передачі майна лаври

Термін завершився! УПЦ МП досі не підписала документи щодо передачі майна лаври

Українська православна церква Московського патріархату у встановлений термін не підписала акти приймання-передачі державного майна Києво-Печерської лаври.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики у Telegram.

— Маємо констатувати, що термін завершився і УПЦ досі цього не зробила. Це та всі інші перешкоди будуть долучені до судової справи, – написав міністр.

Він додав, що за законом УПЦ МП мала підписати Акт приймання-передачі державного майна протягом трьох робочих днів з дня отримання, а також вимогу щодо передачі у розпорядження Заповідника ключів від замків та дверей до всіх 79-ти об’єктів державного майна, вказаних у Акті.

Ткаченко зазначив, що на початку липня Національний заповідник Києво-Печерська лавра очікує на рішення Господарського суд Києва про зобов’язання УПЦ усунути перешкоди у користуванні майном його власником, переданим відповідно до Договору № 2 від 19.07.2013, який розірваний з 29.03.2023 року.

Він підкреслив, що звіт Комісії МКІП з приймання-передачі майна та вимоги Заповідника будуть доказами численних порушень, допущених УПЦ, а також вчинення представниками УПЦ перешкод у користуванні майном Заповіднику у судовому засіданні для винесення відповідного рішення.

в Національному заповіднику Києво-Печерська лавра 5 червня. Вона виявила порушення з боку УПЦ МП та підписала із заповідником акт приймання-передачі державного майна.

Теги за темою
УПЦ МП
Джерело матеріала
loader
loader