Європарламент визнав підрив Каховської ГЕС воєнним злочином Росії
Європарламент визнав підрив Каховської ГЕС воєнним злочином Росії

Європарламент визнав підрив Каховської ГЕС воєнним злочином Росії

Під час засідання європейські політики обговорили свої очікування від майбутнього саміту ЄС. Він відбудеться 29 – 30 червня.

Депутати засудили руйнування греблі в українській Новій Каховці, останній скоєний Росією воєнний злочин, що має отримати наслідки. Вони закликали ЄС продовжувати потужну підтримку України, запровадити нові санкції проти Росії,
– мовиться у повідомленні.

Окрім того, мовиться, що ЄС має спрямувати мільярди заморожених фінансових активів російських олігархів на відбудову України.

Ситуація на лівому березі Херсонщини – катастрофічна

Російські окупанти скоїли теракт й підірвали Каховську ГЕС. Людей, які перебували на тимчасово окупованій території Херсонської області, країна-терористка залишила наодинці з лихом. Місцевим жителям з українськими паспортами не дозволяють евакуюватися.

Україна намагається врятувати людей. Наразі 135 місцевих жителів вже – у Херсоні. Ірина Верещук розповіла, що ситуація на тимчасово окупованій території – катастрофічна. Росію необхідно притягнути до відповідальності за всі злочини.

Точну кількість жертв на окупованій території Херсонщини наразі неможливо встановити. Відомо про десятки зниклих безвісти.

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader