Кличко вже не хоче перейменування вулиці Скоропадського на Омельченка
Кличко вже не хоче перейменування вулиці Скоропадського на Омельченка

Кличко вже не хоче перейменування вулиці Скоропадського на Омельченка

Київський міський голова Віталій Кличко не погодився з рішенням комісії Київради про перейменування столичної вулиці Павла Скоропадського на честь екс-мера Олександра Омельченка. Київрада зареєструвала відповідний проект рішення за його авторства. Про це розповів Кличко у Telegram.

– Сьогодні підписав, тобто підтримав петицію з вимогою не допустити перейменування вулиці Павла Скоропадського на честь колишнього міського голови столиці Олександра Омельченка, – зазначив Кличко.

За його словами, перейменування будь-якої іншої вулиці на честь Омельченка буде повторно винесено на голосування у "Києві цифровому", як це рекомендувала одна з комісій Київради.

29 травня міський голова Віталій Кличко зареєстрував проект рішення Київради про перейменування вулиці Павла Скоропадського у Печерському районі Києва на вулицю Олександра Омельченка. Проте 74% киян, які голосували у додатку "Київ Цифрової", висловилися проти такого перейменування. Кличко аргументує необхідність перейменування тим, що внаслідок активної дерусифікації топонімів у Києві опинилися дві вулиці Павла Скоропадського. 14 червня стало відомо, що комісія Київради з місцевого самоврядування підтримала проект рішення про перейменування вулиці Павла Скоропадського на честь екс-мера Олександра Омельченка.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader