Комісія Київради підтримала вулицю Омельченка: ініціатор перейменування Кличко тепер проти
Комісія Київради підтримала вулицю Омельченка: ініціатор перейменування Кличко тепер проти

Комісія Київради підтримала вулицю Омельченка: ініціатор перейменування Кличко тепер проти

Назвати вулицю Скоропадського в Києві на честь Омельченка запропонував міський голова Віталій Кличко, проте тепер передумав.

Комісія Київської міської ради підтримала перейменування вулиці гетьмана Павла Скоропадського у столиці на честь колишнього міського голови Олександра Омельченка.

Про це розповів член комісії з найменувань Тиміш Мартиненко-Кушлянський у Facebook.

"Комісія підтримала проєкт рішення про перейменування вулиці Павла Скоропадського на Бессарабці на Олександра Омельченка, нібито з рекомендацією організувати нове голосування у "Києві Цифровому", – написав він.

Зазначимо, що  у голосуванні у "Києві Цифровому" більшість киян висловилась проти цього рішення.

Мер Києва Віталій Кличко, який був ініціатором перейменування, тепер заявив, що підтримав петицію з вимогою не допустити перейменування вулиці Павла Скоропадського на честь колишнього міського голови Олександра Омельченка.

"Також зазначу, що перейменування будь-якої іншої вулиці на честь Олександра Омельченка буде повторно винесене на голосування в "Києві Цифровому", як це рекомендувала одна з комісій Київради", – запевнив Кличко.

Історія з перейменуванням вулиці на честь Омельченка

Назвати вулицю Скоропадського в Києві на честь Омельченка запропонував міський голова Віталій Кличко. Він пояснив це рішення тим, що у столиці у межах дерусифікації з'явилася ще одна вулиця гетьмана Павла Скоропадського.

Що відомо про Олександра Омельченка?

Олександр Омельченко був мером Києва двічі, від 1999 до 2006 року, а також головою Київської міської державної адміністрації від 1996 до 2006 року.

Він був упевнений, що й утретє переможе на виборах. Але несподівано для самого себе в 2006 програв Леоніду Черновецькому, бо підтримка більшості киян досить швидко перетворилася на його критику. За кумівство, корупційні скандали і сумнівність деяких архітектурних рішень.

2009 року збив на смерть пішохода, що перетинав дорогу у нерегульованому переході поблизу Києва. За словами свідків, чоловік переходив дорогу у спеціально відведеному для цього місці по зебрі.

Із Омельченком також пов'язують один із касетних скандалів.

У листопаді 2021 року був госпіталізований із коронавірусом. Помер 25 листопада 2021 року від наслідків COVID-19.

Джерело матеріала
loader
loader