Політолог-міжнародник розповів про вразливість китайської економіки
Політолог-міжнародник розповів про вразливість китайської економіки

Політолог-міжнародник розповів про вразливість китайської економіки

Політолог-міжнародник Максим Ялі пояснив, що Китай зараз займається розвитком своєї економіки, а тому допомога росії – надто дорого для нього з огляду на санкції США.

Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, спецпредставник Китаю вже відвідував і Київ, і інші столиці, зокрема, ЄС, є певні схвалення з боку президента Франції Макрона щодо китайського плану. Тобто, констатує він, поки що ці можливості розглядаються, готується інфраструктура цих перемовин.

«Тому обривати все це і руйнувати власні можливості стати головним миротворцем, тим паче наражатися на санкції Заходу, приєднуватися до коаліції країн-ізгоїв із Північною Кореєю, росією, Іраном, звичайно, Пекін не готовий. Вони поки що не готові на це з багатьох причин і з фінансової зокрема», - стверджує Максим Ялі.

Експерт пояснює, що китайська економіка є надто вразливою щодо санкції, особливо щодо санкцій з боку США та ЄС, тому що самі ці ринки є найголовнішими ринками збуту китайської продукції, а цього року Китай відкрив свою економіку після коронокризи. Тому, переконаний він, Китай не буде все це руйнувати.

Також Politeka писала про те, що Хом’як розповів, як змінюється свідомість людини на фронті.

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader