Дві третини українців виступають за повну заборону УПЦ МП
Дві третини українців виступають за повну заборону УПЦ МП

Дві третини українців виступають за повну заборону УПЦ МП

Тоді 54% опитаних виступали за повну заборону УПЦ МП. Також збільшилась кількість тих, хто вважає, що влада має втрутитися в діяльність української православної церкви московського патріархату.

Що люди думають про діяльність УПЦ МП

За результатами опитування з 78% у грудні 2022 року до 85% зараз стало більше українців, які вважають, що держава так чи інакше має втрутитися в діяльність УПЦ МП,
– мовиться в повідомленні.

Окрім того, з 54% до 66% збільшилась кількість тих, хто переконаний – церква московського патріархату має бути повністю заборонена в Україні.

Ще 19% опитаних вважають, що має бути дещо "м'якший" підхід до УПЦ МП: він не передбачає повної заборони, проте ці люди виступають за те, щоб церкву контролювала та наглядала за нею держава. Варто зазначити, що у грудні 2022 року таких людей було 24%.


66% українців переконані, що УПЦ МП треба повністю заборонити в Україні / Інфографіка КМІС

Цікаво, що на половину менше стало людей, які виступають за те, що нічого не треба робити та не втручатись у справи УПЦ МП, а розслідувати лише окремі можливі випадки правопорушень. Так, кількість цих осіб зменшилась з 12% до 6%.

Найбільше за заборону УПЦ МП виступають люди у Центрі та на Заході України:

  • 75% – на Заході;
  • 70% – у Центрі.


Що думають люди про УПЦ МП у регіонах / Інфографіка КМІС

Суд не дозволив УПЦ МП проводити богослужіння в Лаврі

Глава Мінкульту Олександр Ткаченко 13 червня заявив, що Господарський суд Києва не задовольнив позов української православної церкви московського патріархату. Остання хотіла здійснювати богослужіння в Києво-Печерській лаврі.

Представників чоловічого Монастиря УПЦ МП не було на засіданні. Суд вирішив не надавати Українській Православній Церкві Московського патріархату можливості користуватись майном Лаври.

Теги за темою
УПЦ МП
Джерело матеріала
loader
loader