Virgin Galactic запустить свій перший комерційний космічний політ 27 червня
Virgin Galactic запустить свій перший комерційний космічний політ 27 червня

Virgin Galactic запустить свій перший комерційний космічний політ 27 червня

Перший в історії комерційний космічний політ Virgin Galactic стартує цього місяця, якщо все піде за планом. Компанія, яка є частиною Virgin Group мільярдера Річарда Бренсона, оголосила в четвер (15 червня), що встановила вікно запуску з 27 по 30 червня для свого дебютного операційного польоту, який вона називає Galactic 01.

«Galactic 01, науково-дослідна місія, перевозитиме трьох членів екіпажу з ВПС Італії та Національної дослідницької ради Італії для проведення досліджень мікрогравітації», — йдеться в заяві представників Virgin Galactic, опублікованій у четвер вдень.

«З науковими корисними навантаженнями на борту космічний політ продемонструє цінність і потужність унікальної суборбітальної наукової лабораторії, яку пропонує Virgin Galactic», — додали вони.

Суборбітальна космічна система Virgin Galactic складається з двох елементів: літака-носія, відомого як VMS Eve, і космічного літака SpaceShipTwo з шістьма пасажирами і двома пілотами під назвою VSS Unity. Eve злітає зі злітно-посадкової смуги з Unity під крилами, а потім скидає космічний лайнер на висоті близько 50 000 футів (15 000 метрів). Потім Юніті запускає свій бортовий ракетний двигун, надаючи енергію до суборбітального простору.

Пасажири на борту космічного літака отримають кілька хвилин невагомості та зможуть побачити нашу планету на тлі темряви космосу. Потім Unity повертається на Землю для посадки на злітно-посадковій смузі без двигуна.

Unity здійснив п’ять тестових місій у суборбітальний космос, останній – 25 травня. Цей останній політ був першою космічною прогулянкою Virgin Galactic з липня 2021 року; компанія на деякий час припинила роботу Unity та Eve для виконання робіт з технічного обслуговування та модернізації, які підготували обидва транспортні засоби до підвищеної швидкості польотів комерційного обслуговування.

І Unity та Eve справді планують літати знову незабаром після комерційного дебюту: другий оперативний політ, Galactic 02, «запланований на початок серпня, після цього з щомісячними комерційними рейсами», — написала Virgin Galactic. Ці місії будуть запускатися з космодрому Америка в Нью-Мексико, комерційного центру Virgin Galactic. Якщо ви хочете забронювати місце, вам знадобляться глибокі кишені: квиток на борт VSS Unity зараз коштує $450 000.

У недалекому майбутньому буде набагато більше шансів літати, оскільки Virgin Galactic створює флот нових космічних літаків класу «Дельта», які, за словами компанії, можна буде запускати раз на тиждень. За словами Virgin Galactic, ці нові космічні лайнери повинні почати працювати повністю у 2026 році.

Virgin Galactic — не єдина компанія, яка доставляє клієнтів у суборбітальний космос; Blue Origin, космічна компанія Джеффа Безоса, також робить це зі своїм транспортним засобом New Shepard. New Shepard не запускався з вересня 2022 року, коли він зазнав аномалії під час дослідницького польоту без екіпажу. Джерело

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader