Під час атаки на Київ лідери африканських країн спускалися до укриття
Під час атаки на Київ лідери африканських країн спускалися до укриття

Під час атаки на Київ лідери африканських країн спускалися до укриття

доповнюється...

Під час ракетної атаки на Київ 16 червня лідерам країн Африки, які саме перебувають із візитом у столиці, довелося спускатися до укриттів.

Про це повідомляє Reuters.

Зауважимо, що до Києва з візитом прибули президент ПАР Сіріл Рамафоса, президент Замбії Хакаїнде Хічілема, президент Сенегалу Макі Салл, президент Коморських Островів Азалі Ассумані, прем'єр Єгипту Мустафа Мадбулі та голова МЗС Уганди Джедже Одонго.

Перед початком російської атаки по український столиці африканська делегація відвідала Бучу на Київщині.

Щодо "мирного плану", то в ньому йдеться про такі заходи: відведення російських військ, виведення тактичної ядерної зброї з Білорусі, призупинення виконання ордеру Міжнародного кримінального суду на арешт президента РФ Володимира Путіна та послаблення санкцій.

Зауважимо, саме під час візиту до Києва африканських лідерів російські окупанти запустили по місту шість ракет "Кинджал" та два "Калібри". Сили ППО відбили ворожу атаку і знищили всі запущені повітряні цілі. Однак в одному з районів Київщини уламки збитої ракети на житловий будинок, постраждали люди.

Додамо, що 17 червня члени африканської "миротворчої місії" планують зустрітися із президентом Росії Володимиром Путіним.

Джерело матеріала
loader