На Київщині знову чути вибухи: цього разу масово детонують ворожі боєприпаси
На Київщині знову чути вибухи: цього разу масово детонують ворожі боєприпаси

На Київщині знову чути вибухи: цього разу масово детонують ворожі боєприпаси

Відтак російський терор приніс нову небезпеку для українців. Про неї детальніше розповів начальник Головного управління Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов.

Вибухи не є влучаннями ракет

Так, через загоряння лісового масиву поблизу Здвижівки, що в Бучанському районі Київщини, почалася масова детонація ворожих боєприпасів. Їх там залишили окупанти ще у 2022 році.

Через ракетний обстріл Київщини та загоряння лісового масиву поблизу Здвижівки почали вибухати залишені окупантами снаряди. Детонація відбувається на колишніх позиціях армії РФ,
– повідомив Андрій Нєбитов.

Щоб місцеві жителі не травмувалися та не загинули від таких "подарунків" ворожої армії, поліцейські Київщини "зарежимили територію" та виставили патрулі. Окрім правоохоронців наразі на місці події працює й ДСНС, яка ліквідує наслідки вибухів.

Масова детонація ворожих боєприпасів: відео

Ракетна атака на Київщину 16 червня: коротко

  • Нових ракетних ударів країна-терористка завдала по Київській області близько 11 ранку. У Повітряних силах відзвітували, що вдалося збити 6 ракеттипу "Калібр" та 6 "Кинджалів", а також 2 розвідувальних БпЛА.
  • Усі ракети були знищені силами та засобами Повітряних сил у зоні відповідальності повітряного командування "Центр".
  • Внаслідок обстрілу на Київщині зафіксували пошкодження. Андрій Нєбитов повідомив, що в одному з районів пошкоджень зазнали житлові будинки та спалахнула пожежа. Відомо також прощонайменше сімох постраждалих.
  • Також руйнувань зазнали щонайменше 30 будинків. При цьому 3 з них зруйновані повністю, а 13 потребують капітального ремонту. Усім власникам будинків обіцяють надати необхідну допомогу.
  • Варто зауважити, що Росія здійснила нову атаку під час візиту лідерів країн Африки, які приїхали говорити про "мирний план" закінчення війни.
  • Дмитро Кулеба, коментуючи ворожу атаку, заявив, що "ракетний удар Росії під час перебування африканських лідерів у столиці України – це меседж Африці: Росія хоче війни, але не миру".
Теги за темою
поліція Вибух Київська область
Джерело матеріала
loader
loader