ЗСУ мають частковий успіх на фронті: у Генштабі повідомили, де відбувається наступ
ЗСУ мають частковий успіх на фронті: у Генштабі повідомили, де відбувається наступ

ЗСУ мають частковий успіх на фронті: у Генштабі повідомили, де відбувається наступ

доповнюється...

ЗСУ продовжують проводити наступальні та оборонні дії і мають частковий успіх, зокрема витіснили окупантів із певних позицій на Донеччині.

Про це речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов розповів у ефірі телемарафону "Єдині новини" 16 червня.

"Сили оборони України продовжують проводити як оборонні, так і наступальні дії, попри авіаційну та артилерійську перевагу ворога. Але наші воїни мають частковий успіх. Там, де українські воїни обороняються, жодної позиції не втрачено", – зазначив Ковальов.

Він уточнив, що підрозділи ЗСУ успішно вели наступальні дії на напрямках Новоданилівка-Роботине та Левадне-Старомайорське. Там захисники мали успіх.

У районі міста Вугледар українські війська мали успіх на окремих ділянках. В ході проведення штурмових дій ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах.

Українські підрозділи також успішно вели наступальні дії у районі східніше від населеного пункту Ступочки на Донеччині. Там вони витіснили російських окупантів із займаних позицій.

Водночас ворог збільшив кількість ракетно-авіаційних ударів. Протягом минулої доби російські війська завдали п’ять ракетних ударів, застосувавши крилаті ракети Х-101/Х-555 та Х-59. Крім того, загарбники завдали понад 60 авіаційних ударів і здійснили понад 80 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

Ситуація на фронті: де ЗСУ мають успіх, що з контрнаступом

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила 15 червня, що на різних ділянках українські захисники мають різні успіхи, "але менше з тим, вони є на всіх напрямках". 

  • Новини України
  • Війна в Україні
  • Новини України: відео

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader