Тривогу на Київщині викликали малорозмірні безпілотники — Ігнат
Тривогу на Київщині викликали малорозмірні безпілотники — Ігнат

Тривогу на Київщині викликали малорозмірні безпілотники — Ігнат

Під час появи у небі розвідувальних російських дронів працює винищувальна авіація та ППО.

Російська армія використовує малорозмірні БПЛА, щоб залітати вглиб країни та збирати розвідувальну інформацію. Саме їх поява стала причиною повітряної тривоги на Київщині.

Про це в суботу, 17 червня, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

“Області, де працює наша винищувальна авіація і ППО, будуть червоними, навіть коли літають звичайні російські безпілотники. Тому що по них треба відпрацьовувати реальними засобами, і уламки можуть падати", - зазначив він.

Речник Повітряних сил наголосив, що противник за допомогою таких безпілотників вивчає місця розташування української протиповітряної оборони. 

“Перед ударами [окупанти] будуть використовуватися всі наявні засоби, щоб з'ясувати, що ми маємо і де стоїть”, -  пояснив Юрій Ігнат.

Окрім Київщини, за його словами, ворог активізує безпілотну авіацію на Херсонщині та Миколаївщині та всюди на лінії розмежування, щоб стежити за нашими військами і їх пересуваннями під час контрнаступальних дій.

Нагадаємо, у суботу, 17 червня, на півночі України сирени повітряної тривоги пролунали в Чернігівській і Київській областях.

Джерело матеріала
loader
loader