Допоможуть прорвати оборону РФ: у Пентагоні підтримують передачу Україні касетних боєприпасів
Допоможуть прорвати оборону РФ: у Пентагоні підтримують передачу Україні касетних боєприпасів

Допоможуть прорвати оборону РФ: у Пентагоні підтримують передачу Україні касетних боєприпасів

У міністерстві оборони США нібито підтримують передачу українській армії, яка бореться на фронті з російськими окупантами касетних боєприпасів. У відомстві вважають, що ЗСУ вони необхідні для прориву оборонних ліній загарбників.

Як повідомляє видання Reuters, про це сказала Лора Купер – заступниця помічника очільника Пентагону з питань Росії та України, під час слухань у Конгресі у четвер, 22 червня. Журналісти уточнили, що передача цих боєприпасів Україні не схвалена через "побоювання з боку союзників".

За словами представниці американського оборонного відомства, надання українським військовим касетних боєприпасів було б корисним "з точки зору ефективності на полі бою". За її словами, так вважають американські військовослужбовці та військові аналітики.

"Наші військові аналітики підтвердили, що DPICM (удосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення. – Ред.) були б корисними, особливо проти окопаних російських позицій на полі бою", – заявила вона.

Купер додала, що Вашингтон не схвалює передачу Києву цього озброєння через встановлені Конгресом обмеження на їхній експорт, а також "занепокоєння щодо єдності союзників".

Як відомо, касетні боєприпаси випускають велику кількість дрібних елементів, які можуть бути небезпечними для мирного населення.. Також у цих боєприпасів порівняно високий відсоток нерозривності, через що вони можуть бути небезпечними протягом багатьох років після завершення війни.

У 2008 році понад 120 країн ухвалили договір про заборону виробництва, використання та накопичення касетних боєприпасів. США, країна-агресор Росія та Україна відмовилися приєднатися до нього.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у США адміністрацію президента Джо Байдена закликають розпочати постачання ракет ATACMS для української армії. Для цього Комітет із закордонних справ Палати представників США розглянув та підтримав двопартійну резолюцію.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader