США уважно стежать за ситуацією в росії після заяв пригожина - CNN
США уважно стежать за ситуацією в росії після заяв пригожина - CNN

США уважно стежать за ситуацією в росії після заяв пригожина - CNN

КИЇВ. 24 червня. УНН. Білий дім "моніторить ситуацію" в росії після погроз лідера групи найманців “вагнера” євгена пригожина на адресу військового керівництва росії, зокрема міністра оборони сергія шойгу та начальника Генштабу валерія герасимова, пише CNN, передає УНН.

Деталі 

Президента Джо Байдена також поінформували про розвиток ситуації в росії, заявив речник Ради національної безпеки Адам Ходж.

"Ми стежимо за ситуацією та будемо консультуватися з союзниками та партнерами щодо цих подій", — сказав Ходж у заяві.

Офіційні особи вважають останні коментарі пригожина, у яких він назвав російське військове керівництво "злом" і сказав, що їх "треба зупинити", як щось більше, ніж його звичайна риторика, сказав американський чиновник CNN. І на відміну від деяких попередніх заяв пригожина про бездарність російського міністерства оборони, ці коментарі, схоже, не були наслідком українського військового прориву чи тактичного успіху.

"Це реально", — сказав чиновник, хоча незрозуміло, чи мають Сполучені Штати якісь очікування щодо того, як і що пригожин збирається виконувати свої заклики до громадян росії залишатися вдома.

Двоє представників адміністрації заявили, що співробітники національної безпеки в Білому домі обережні, щоб не надавати подальших зважень, доки вони не зрозуміють, що відбувається.

Теги за темою
Росія США
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader