Пригожин назвав мету повномасштабного вторгнення РФ до України
Пригожин назвав мету повномасштабного вторгнення РФ до України

Пригожин назвав мету повномасштабного вторгнення РФ до України

Очільник "вагнерівців" знову висловився щодо війни в Україні.

Путін повномасштабним вторгненням в Україну намагається перетворити Україну на маріонеткову державу з подальшим розділом її економічних активів.

Таку заяву висловив ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин у великому інтерв'ю.

Пригожин каже, що всі 8 років на Донбасі були взаємні обстріли між українськими військовими і сепаратистами, ти часом періодичність обстрілів періодично підвищувалася і знижувалася.

"Зараз вже Міністерство оборони РФ намагається обдурити громадськість, намагається обдурити президента і розповісти історію про те, що з боку України була шалена агресія, і вони збиралися разом з усім блоком НАТО на нас напасти. Тому спецоперація, так звана, 24 лютого була розпочата з абсолютно інших причин", – заявив він.

Крім того, очільник ПВК "Вагнер" додав, що можна було обійтися без війни.

"Наскільки я занурений в цю історію, Зеленський, коли став президентом, був готовий до будь-яких домовленостей. Все, що потрібно було зробити [Кремлю], це злізти з Олімпу, піти і домовитися", – заявив ватажок найманців.

Другою найважливішою причиною повномасштабного вторгнення в Україну Пригожин називає бажання Кремля поставити гауляйтером України екснардепа Віктора Медведчука.

Джерело матеріала
loader
loader