Пригожина ймовірно ліквідують у Білорусі – CNN
Пригожина ймовірно ліквідують у Білорусі – CNN

Пригожина ймовірно ліквідують у Білорусі – CNN

Ватажка ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина після того, як він влаштував бунт проти кремлівського режиму, можуть вбити у Білорусі. Про це повідомляє CNN.

Таку думку заявила ексочільниця московського бюро CNN, дослідниця країн колишнього СРСР та експертка з питань Росії Джилл Догерті.

«Путін не пробачає зрадників. Навіть якщо Путін скаже: «Пригожин, ти йди в Білорусь», він все одно зрадник, і я думаю, що Путін ніколи цього не пробачить», – зазначила Догерті.

За словами Джилл Догерті, цілком можливо, що ми побачимо, як Пригожина вб’ють у Білорусі. Але це важка дилема для Москви, тому що поки Пригожин має певну підтримку, він є загрозою, незалежно від того, де він перебуває.

Багато чого залишається незрозумілим, наприклад, що буде далі з Пригожиним, як зміниться його роль у ПВК «Вагнера» та участь «вагнерівців» у війні проти України загалом.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив у суботу, що «не може відповісти», яку позицію займе Пригожин у Білорусі. Сам Пригожин надав мало подробиць про згоду зупинити наступ на Москву.

«Група «Вагнера» є «незалежною бойовою компанією» з іншими умовами, ніж у регулярних російських військових. Наприклад, бійців «Вагнера» годують краще, ніж регулярних військових – тобто повна асиміляція «вагнерівців» в армії РФ буде складною. Ці люди лояльні до людини, Пригожина, а не до країни, не до її місії. Я думаю, що у нас є ще багато питань, на які зараз немає відповіді», – заявив у суботу майор армії США у відставці Майк Лайонс.

Джерело матеріала
loader
loader