Bacardi обіцяла піти з Росії, але замість цього збільшила прибуток у країні в 3 рази – ЗМІ
Bacardi обіцяла піти з Росії, але замість цього збільшила прибуток у країні в 3 рази – ЗМІ

Bacardi обіцяла піти з Росії, але замість цього збільшила прибуток у країні в 3 рази – ЗМІ

Після початку повномасштабної війни в Україні Bacardi International заявила, що припинить експорт алкоголю до країни-терористки Росії та заморозить інвестиції у рекламу. Однак слова про зупинення поставок згодом зникли з прес-релізу, а прибуток російської філії Bacardi минулого року зріс у 3 рази.

Як йдеться в розслідуванні The Bell, у березні 2022-го компанія розмістила на сайті заяву, яка засуджує напад РФ на Україну. Компанія обіцяла пожертвувати $1 млн Червоному Хресту та Корпусу Милосердя, зупинити експорт до Росії та заморозити інвестиції в рекламу.

Після того, як анонс був розтиражований пресою, з тексту зникли обіцянки про припинення експорту та витрат на маркетинг (але вони, як і раніше, доступні у збереженій версії сторінки). При цьому фінансові показники дочірньої компанії Bacardi ТОВ Бакарді Рус за рік значно зросли. З її звітності випливає, що в порівнянні з 2021-м вартість основних засобів "Бакарді Рус" (власних матеріальних активів, які використовуються компанією для виробництва товарів та надання послуг) зросла з 57 до 850 млн рублів.

Так, виручка філії збільшилася з 30,1 млрд рублей до 32,6 млрд, а чистий прибуток і взагалі зріс втричі – з 1,5 до майже 4,7 млрд рублей.

Bacardi продовжує безпосередньо постачати свої бренди до Росії через власну філію. Після 24 лютого "Бакарді Рус" отримала чотири декларації відповідності на імпорт алкогольної продукції. Цей документ необхідний митного оформлення партій товару. Він має тривалий термін дії, протягом якого ним можна ввозити нові партії.

Як повідомляв OBOZREVATEL, міжнародні компанії об’єднали зусилля, щоб допомогти з працевлаштуванням 250 тисяч біженців. Переважно йдеться про жінок з України.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader