Президент Литви Ґітанас Науседа прибув до України вчетверте за час війни
Президент Литви Ґітанас Науседа прибув до України вчетверте за час війни

Президент Литви Ґітанас Науседа прибув до України вчетверте за час війни

Президент Литви Ґітанас Науседа прибув у середу, 28 червня, з неанонсованим візитом до Києва. Про це повідомила пресслужба глави держави.

- Президент Литовської Республіки Ґітанас Науседа прибув у середу з неоголошеним візитом до Києва, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і візьме участь у заходах з нагоди 27-ї річниці прийняття Конституції України, - йдеться на сайті президента Литви.

Президенти Литви та України обговорять порядок денний саміту НАТО, який відбудеться у липні у Вільнюсі, членство України у Євросоюзі, допомогу Литви та ЄС Україні.

У своєму твіттері Ґітанас Науседа повідомив у середу, що Литва придбала дві пускові установки NASAMS, які передадуть Україні. Президент зазначив, що ППО є ключовою в українській боротьбі з російським агресором.

У пресслужбі президента Литви зазначили, що Ґітанас Науседа прибув до Києва з Гааги, де 27 червня на зустрічі глав 7 держав обговорив подальшу підтримку України. З Києва президент Литви вирушить до Брюсселя, де 29 червня розпочнеться засідання Ради європейських лідерів.

Ґітанас Науседа – десятий президент Литви, він очолив країну у липні 2019 року. Це його четвертий візит до України під час повномасштабної війни з Росією. Раніше він приїжджав 13 квітня 2022 року, 28 липня 2022 року та 11 січня 2023 року.

Теги за темою
Литва
Джерело матеріала
loader
loader