Країни ЄС й надалі надаватимуть зброю для потреб України – висновки Євроради
Країни ЄС й надалі надаватимуть зброю для потреб України – висновки Євроради

Країни ЄС й надалі надаватимуть зброю для потреб України – висновки Євроради

Лідери країн-членів Європейського Союзу засудили російську агресію проти України та підтвердили непохитну позицію щодо підтримки українського народу, скільки буде потрібно.

Про це йдеться у висновках Європейської ради, присвячених Україні, які було ухвалено за результатами засідання лідерів Європейського союзу в четвер у Брюсселі.

– Європейська рада знову заявляє про своє рішуче засудження агресивної війни Росії проти України, яка продовжує бути явним порушенням Статуту ООН, і нагадує про непохитну підтримку Європейським союзом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та її неодмінного права оборонятися від російської агресії, – йдеться у повідомленні.

У висновках ЄС йдеться, що Союз буде й надалі продовжувати підтримувати Україну фінансово, економічно, гуманітарно, військово та дипломатично, “стільки, скільки буде потрібно”.

Члени Європейської Ради також підтвердили готовність Євросоюзу надавати Україні стійку військову підтримку стільки, скільки буде потрібно, зокрема, за допомогою Місії військової допомоги ЄС і Європейського фонду миру.

Лідерам ЄС також були обговорені спільні закупівлі 1 млн артилерійських боєприпасів і ракет для України.

– Рада наголошує на важливості триваючих зусиль держав-членів щодо сприяння задоволенню нагальних військових і оборонних потреб України без шкоди для специфіки політики безпеки та оборони окремих держав-членів і з урахуванням інтересів безпеки та оборони всіх держав-членів, – наголошується у висновках.

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader