"Настав час почати переговори про членство України в ЄС": Зеленський розповів, як Україна впливає на силу Європи. Відео
"Настав час почати переговори про членство України в ЄС": Зеленський розповів, як Україна впливає на силу Європи. Відео

"Настав час почати переговори про членство України в ЄС": Зеленський розповів, як Україна впливає на силу Європи. Відео

Президент Володимир Зеленський сказав, що нині настав час розпочати серйозні переговори щодо членства України у Європейському союзі. Він наголосив, що не можна заперечувати факт того, що Україна впливає на силу Європи.

Глава держави наголосив, що зараз саме час посилити єдність у Європі. Про це він сказав у зверненні до українців та світу наприкінці 491-го дня війни з Росією (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

"Україна впливає на силу Європи – це факт. І цьогоріч настав час на основі цього та інших подібних фактів посилити єдність у Європі – зокрема, початком переговорів про членство України в Євросоюзі", – зазначив український лідер.

Він подякував усім, хто працює на Україну, сплачує податки, створює робочі місця та готується до повного відновлення країни після повномасштабного вторгнення Росії. Одразу після перемоги над РФ в Україні буде запроваджена масштабна програма трансформації. Про це політик говорив з представниками бізнесу.

Він зауважив, що нині для України найголовніше – оборона, але економіка теж є пріоритетом.

Також він окремо звернувся зі словами подяки до українських воїнів, які перебувають на передовій та виганять російський окупантів з нашої землі. Президент зазначив, що вже підготовлені ще три нові укази про нагородження 419 воїнів. Загалом за час повномасштабної війни державними нагородами вже відзначені понад 49 тисяч українців і українок.

"Я дякую кожному й кожній, хто захищає нашу державу! Дякую всім, хто зараз у бою, хто сьогодні теж дав нам найкращу новину – про просування вперед українських позицій. Слава вам, наші герої!" – сказав Зеленський.

Глава держави також розповів про зустріч у Києві з 48-м віце-президентом США, сенатором Майком Пенсом. Він наголосив, що американська підтримка для України життєво важлива – від усіх американців, кожної американської родини, усіх громадських сил США, усіх політичних лідерів, Конгресу – обох партій, звичайно, від президента США Байдена.

Крім того, лідер обговорив із Пенсом ситуацію на фронті та про потребу ЗСУ в озброєнні.

Відбулася також зустріч із членами Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни – Грета Тумберг, Маргот Вальстрем та інші.

"Говорили передусім про російський теракт та екоцид на Каховській ГЕС і загалом про роботу нашої групи, яка займатиметься саме тими питаннями, які безпосередньо пов’язані з руйнівним впливом російської агресії на природу. Протидія екоциду – це один із пунктів Української формули миру, і ми маємо реалізувати кожен її пункт, усі аспекти миру", – зауважив політик.

Цтого ж дня Зеленський провів переговори з президентом Гватемали про формулу миру, співпрацю з Латинською Америкою, допомогу Україні у розмінуванні та створення трибуналу щодо російської агресії.

Як повідомляв OBOZREVATEL, лідери ЄС нібито готуються запропонувати Україні "майбутні зобов'язання щодо безпеки". У такий спосіб лідери блоку прагнуть узгодити довгострокові зобов'язання для Києва на тлі зростання нестабільності в Росії та продовження бойових дій.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader