Міністр оборони Литви представив трирічний план підтримки ЗСУ
Міністр оборони Литви представив трирічний план підтримки ЗСУ

Міністр оборони Литви представив трирічний план підтримки ЗСУ


Литва передасть Україні ракетні пускові установки NASAMS, десять бронетранспортерів М113, боєприпаси для гранатометів і 2,5 мільйона набоїв.

Глава Міноборони Литви Арвідас Анушаускас, перебуваючи з неанонсованим візитом у Києві, представив своєму українському колезі Олексію Резнікову довгостроковий план підтримки ЗСУ, а також розповів про новий пакет допомоги. Про це пресслужба Міноборони Литви.

“Ми розуміємо, що лише довгострокова військова та фінансова підтримка України принесе стабільність у вільну Європу. Саме тому ми підготували трирічний план підтримки української армії”, – заявив Анушаускас.

Він заявив, що трьома основними цілями є:

  • докласти всіх зусиль для забезпечення безперервного надання військової підтримки українській армії;
  • забезпечити реабілітацію поранених українських бійців;
  • продовжити консультації щодо оборонних реформ, розпочатих ще до війни, щоб наблизити Україну до членства в НАТО.

За словами Анушаускаса, новий пакет підтримки Литви включає ракетні пускові установки NASAMS, які будуть доставлені в Україну восени. Пакет також включатиме десять бронетранспортерів М113, боєприпаси для гранатометів і 2,5 мільйона набоїв, причому останні будуть відправлені в Україну вже цього тижня.

Під час зустрічі міністри оборони Литви й України також обговорили прогрес України в реформуванні системи військової підготовкита підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі.

Нагадаємо, Литва передасть Україні десять БТР та боєприпаси.

Раніше президент Литви Гітанас Науседа повідомив, що Україна отримає від Литви дві пускові системи зенітно-ракетного комплексу NASAMS.



Теги за темою
допомога Литва
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader