Україну у липні накриють п'ять магнітних бурь: названо небезпечні дати
Україну у липні накриють п'ять магнітних бурь: названо небезпечні дати

Україну у липні накриють п'ять магнітних бурь: названо небезпечні дати

Науковці зробили прогноз щодо магнітних бур у липні. Як передбачили вчені, сонячна активність протягом цього періоду буде на низькому або середньому рівні.

Про це повідомляє Центр передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США. Зазначається, що 12 липня відбудеться слабка магнітна буря, а 13 липня – середня. Геомагнітне поле буде збудженим у періоди з 1 по 3, 8-9 та 12-22 липня.

Як розповіли вчені, слабка магнітна буря накриє Землю вже з 1 липня. Крім того, магнітні бурі очікуються 8, 12-13 та 16-19 липня.

Водночас прогноз на такий довгий період може бути неточним і підлягати змінам.

Зазначимо, що магнітні бурі можуть призводити до збоїв у роботі зв'язку та впливати на самопочуття особливо літніх людей і тих, хто страждає від метеозалежності. Це може проявлятися у вигляді головного болю, запаморочень, нудоти, болю в суглобах, відчуття втоми та безсоння.

В середньому, магнітна буря триває протягом 2-5 днів і складається з трьох фаз:

  • Початкова фаза, коли сонячний вітер налітає на магнітосферу Землі.
  • Головна фаза, під час якої відбуваються значні зміни в магнітосфері.
  • Кінцева фаза, коли магнітне поле Землі відновлюється до своїх звичних значень.

Під впливом магнітних бур можуть відбуватися зміни в атмосферному тиску та температурі повітря. Крім того, коли корональна маса сонячного вітру проникає в атмосферу Землі та взаємодіє з молекулами повітря, можуть виникати полярні сяйва.

Як покращити самопочуття під час магнітної бурі

Рефлексотерапевти рекомендують щодня виконувати прості дихальні вправи, виділяючи на це лише 5 хвилин.

"Сідаємо у зручне положення. Закриваємо великим пальцем правої руки праву ніздрю і водночас у нас відбувається спонтанний видих через ліву ніздрю, а потім вдих. Потім третім і четвертим пальцем закриваємо ліву ніздрю і так само у нас іде видих-вдих", – пояснює рефлексотерапевт Віктор Мацишин.

Спеціаліст зазначає, що суть практики полягає в тому, що ми не змінюємо темп дихання, а лише спостерігаємо за ним. Ще одна корисна порада - закрити очі й спробувати звільнити свої думки.

"Нам у цьому процесі потрібно не намагатися обдумувати щось, але і не треба пригнічувати ці думки. Ми маємо бути "глядачами у кіно", – пояснює лікар.

Водночас не варто забувати про достатній сон, фізичну активність і збалансоване харчування.

Раніше повідомлялося, що  Сонце може досягти свого 11-річного максимуму, поставивши Землю і людство у досить неприємну ситуацію. Останні події на зірці можуть бути свідченням того, що Сонце досягне свого максимуму не в 2025 року, як прогнозувалося раніше, а уже до кінця 2023 року.

Підписуйтесь на канали OBOZREVATEL у Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader