Збірна України розгромно програла Іспанії та не змогла вийти до фіналу молодіжного Євро-2023
Збірна України розгромно програла Іспанії та не змогла вийти до фіналу молодіжного Євро-2023

Збірна України розгромно програла Іспанії та не змогла вийти до фіналу молодіжного Євро-2023

"Синьо-жовті" забили першими, але потім не стримали натиск іменитого суперника.

Молодіжна збірна України (U-21) розгромно поступилася команді Іспанії в півфіналі Євро-2023. Поєдинок на стадіоні "Стяуа" в румунському Бухаресті завершився з рахунком 5:1.

Підопічні Руслана Ротаня вийшли вперед 13-й хвилині зустрічі. Михайло Мудрик технічно розхитав суперників на лівому фланзі штрафного, а потім викотив у центр під удар Артему Бондаренку, який увігнав м'яч під ліву стійку.

Іспанцям дуже швидко вдалося відігратися. На 17-й хвилині Володимир Бражко програв боротьбу Абелю Руїсу – іспанський форвард обішов Анатолія Трубіна і повз Максима Таловєрова відправив м'яч у ворота.

На 24-й хвилині вже "Червона фурія" повела в рахунку. Оіан Сансет залишився без опіки та з напівкола штрафного сильно і точно пробив у лівий нижній кут.

Перед перервою "синьо-жовті" створили чудовий момент. На 41-й хвилині Мудрик ефектно пішов у сольний прохід і виконав навіс від лицьової лінії. Данило Сікан в падінні пробив у дальній кут, але воротар іспанців Арнау Тенас здійснив сейв.

На початку другого тайму збірна Іспанії зміцнила свою перевагу. На 54-й хвилині Бондаренко невдало віддав передачу на Георгія Судакова, якого випередив Антоніо Бланко та з лінії штрафного майданчика низом відправив м'яч у дальній кут.

На 68-й хвилині іспанці зробили рахунок розгромним. Аймар Орос отримав передачу від Андера Барренечеа та з лінії штрафного красиво закрутив м'яч під дальню стійку.

А ще через десять хвилин Іспанія забила уп'яте. Серхіо Гомес завершив передачу Абеля Руїса влучним пострілом у ліву "дев'ятку".

Таким чином, українській збірній не вдалося вдруге в історії пробитися до фіналу континентальної першості U-21. Одного разу наша "молодіжка" вже діставалася фіналу чемпіонату Європи. 2006 року "синьо-жовті" у вирішальному матчі континентальної першості розгромно програли Нідерландам (0:3).

Джерело матеріала
loader
loader