В Україні банки встановили новий курс долара 5 липня: скільки коштує валюта
В Україні банки встановили новий курс долара 5 липня: скільки коштує валюта

В Україні банки встановили новий курс долара 5 липня: скільки коштує валюта

Українські банки 5 липня встановили курс долара на рівні 36,77/37,40 грн/$ (купівля/продаж). Вартість американської валюти на купівлю підвищилася на 2 копійки.

Офіційний курс долара лишився на рівні 36,56 грн/$. Про це свідчать дані спеціалізованого порталу. 

Курс валют в Україні

Серед крупних фінустанов найбільший курс встановив Укрсиббанк – 36,80 грн/$. У свою чергу найменший – OTP Bank – 36,15 грн/$.

У свою чергу на продаж найбільшу вартість американської валюти виставив Ощадбанк – 37,65 грн/$. Найменшу – ПриватБанк – 36,15 грн/$. 

Курс долара в українських банках

Скільки коштуватиме долар до кінця цього тижня?

Упродовж цього тижня (до 9 липня) ситуація на готівковому валютному ринку докорінно не зміниться. Так, курсові межі чітко окреслені – 37-38 грн/$, прогнозує Тарас Лісовий, начальник департаменту казначейства "Глобус Банку".

Водночас вартість валюти буде на межі 37 грн з періодичним зниженням курсу в бік офіційного (ситуативна різниця між курсами може скоротитися до 1-1,5%). Також характерними особливостями ринку наступного тижня можна вважати:

  • збереження різниці між купівлею і продажем готівки на рівні до 0,3 грн;
  • стабільну амплітуду поточних коливань у 0,3-0,5 грн.

OBOZREVATEL повідомляв раніше, що курс долара в Україні зросте, але стрімкого та сильного падіння гривні очікувати не варто, прогнозують аналітики Horizon Capital. До кінця 2023 року долар в Україні може подорожчати до 39 грн із нинішніх 37-38 грн, а у 2024-му – до 42 грн.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader