Енергетики заживили одну із підстанцій Херсона
Енергетики заживили одну із підстанцій Херсона

Енергетики заживили одну із підстанцій Херсона

Станом на 5 липня у Херсоні після підтоплення енергетики підключили підстанцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. Енергетикам вдалося заживити одну із підстанцій Херсона для відновлення роботи обʼєкта критичної інфраструктури – міської каналізаційно-насосної станції. У місті залишаються відключеними 13 тисяч споживачів, 100 трансформаторних підстанцій, дев'ять повітряних ліній електропередачі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що переважна більшість відключених споживачів - у мікрорайоні міста «Острів». Роботи із заживлення просуваються повільно через обстріли міста та значне затоплення електроенергетичного обладнання.

Також триває ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної. Дефіциту немає. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 121 МВт-год., експорт відсутній.

Рівень води у ставку-охолоджувачіЗапорізької АЕС становить 16,56 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Водночас триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. Через обстріли без світла залишилася частина споживачів у Харківській та Херсонській областях. На Херсонщині окупанти пошкодили складські будівлі на виробничо-технічній базі Оператора ГТС України.

На Донеччині знеструмлювалися 13 населених пунктів. Зараз більшість споживачів заживлено. Через попередні обстріли залишається без світла частина абонентів у Чернігівській, Сумській, Запорізькій областях. Ремонтні бригади енергетиків працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Через негоду знеструмлювалися споживачі в Рівненській області, зараз всіх заживлено. Крім того, через технологічні порушення знеструмлена частина споживачів у Дніпропетровській області, ведуться відновлювальні роботи.

Як повідомлялося, сьогодні на 4 дні раніше завершився ремонт на одному з блоків АЕС. Додано 1000 МВт потужності в енергосистему.

Теги за темою
Херсон
Джерело матеріала
loader
loader