Нестача деталей з-за кордону: в Росії можуть зупинити польоти на "кукурудниках" Ан-2
Нестача деталей з-за кордону: в Росії можуть зупинити польоти на "кукурудниках" Ан-2

Нестача деталей з-за кордону: в Росії можуть зупинити польоти на "кукурудниках" Ан-2

У країні-терористці Росії можуть зупинити польоти на "кукурудниках" Ан-2 через нестачу іноземних деталей. Авіакомпанії, які експлуатують ці літаки, зіткнулися з дефіцитом запчастин через відмову європейських постачальників співпрацювати з РФ.

У зв'язку з цим польоти на "кукурудзяні" можуть бути зупинені. Про це повідомляє РБК із посиланням на свої джерела.

Гендиректор Московського авіаційно-ремонтного заводу (МАРЗ) Павло Ненастьєв вказав на проблеми з постачанням запчастин для Ан-2, а також про їхнє подорожчання під час наради комісії Держради за напрямом "Транспорт". Він зазначив, що в РФ необхідно виробляти близько 60 видів комплектуючих для "кукурудників".

Він додав, що у МАРЗ та інших ремонтних підприємств "може просто припинитися можливість надавати сервісні послуги", якщо заходів не буде вжито. Гендиректор Шахтинського авіаційно-ремонтного заводу (ШАРЗ) Володимир Соломатов та представник Сибірського науково-дослідного інституту авіації (розробник Ан-2) дотримуються аналогічної думки щодо перспектив експлуатації літака.

Мінпромторг заявив, що провів науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи, націлені на розробку технологій та створення авіатехніки, яка може прийти на заміну Ан-2. За словами представника Мінпромторгу, зараз Уральський завод цивільної авіації займається створенням легкого багатоцільового літака "Байкал".

Як повідомляв раніше OBOZREVATEL, Китай виключив Росію із проєкту лайнера CR929, який розробляли з 2017 року. Так, країни планували створити конкурента корпораціям Boeing та Airbus.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader