"Лікар для села": медмобіль завітав на Черкащину
"Лікар для села": медмобіль завітав на Черкащину

"Лікар для села": медмобіль завітав на Черкащину

КИЇВ. 10 липня. УНН. В Україні за сприяння та підтримки благодійного фонду «МХП-Громаді» триває медичний проєкт «Лікар для села». Протягом двох наступних тижнів безкоштовний медичний огляд можуть пройти жителі Черкащини, передає УНН із посиланням на прес-службу «МХП-Громаді».

Деталі

Так, сьогодні й завтра послуги лікарів доступні для жителів села Степанці.

«На території Канівської громади медмобіль пробуде два тижні», - уточнили в «МХП-Громаді».

Зазначимо, що проєкт стартував на початку січня 2023 року. В межах дії проєкту Україною мандрує спеціальний мобіль з реактивами та медичним обладнанням для проведення первинного обстеження та консультацій лікарів.

Під час прийомів у «мобільній лікарні» жителі невеликих населених пунктів України можуть отримати консультації УЗД-спеціалістів, терапевтів, офтальмолога.

«Найбільший попит серед лікарів мають офтальмологи. Одразу після огляду їх пацієнтам видаються окуляри. За призначенням лікаря, відповідно», - розповіли у благодійному фонді.

Додамо, що за півроку дії проєкт охопив п‘ять областей - 142 населених пункти України. Було проведено 9 тис. 822 огляди, і видано 3 тис. 484 пар окулярів.

«Повномасштабна війна ускладнила й так нелегкий процес отримання якісної медичної допомоги: від вчасних обстежень, діагностування хвороб до лікування населення. Тож такі виїзди медмобілів допомагають підтримати медичну систему країни в цілому. Прогнозуємо, що подібні проєкти матимуть місце й після перемоги. Адже це – можливість зменшити тиск на районні та обласні лікарні, але водночас підтримати здоров’я населення. Тому разом з партнерами будемо продовжувати й масштабувати ініціативу “Лікар для села”», – коментує директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності компанії МХП Павло Мороз.

Зазначимо, що проєкт «Лікар для села» запустив благодійний фонд «МХП-Громаді», завдяки підтримці міжнародних партнерів MOAS, RMH Latvija, благодійного фонду Оксани Дмитрієвої.

Медмобіль їздить по невеликих населених пунктах України, допомагаючи усім охочим отримати необхідну медичну допомогу.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader