Кремль дозволив ПВК Вагнера зберегти деякі операції в Африці – Bloomberg
Кремль дозволив ПВК Вагнера зберегти деякі операції в Африці – Bloomberg

Кремль дозволив ПВК Вагнера зберегти деякі операції в Африці – Bloomberg

Кремль готовий дозволити ПВК Вагнера зберегти деякі зі своїх великих операцій в Африці, оскільки Росія щосили намагається зберегти свій вплив на багатому ресурсами континенті після спроби заколоту ватажка вагнерівців Євгена Пригожина.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на два джерела.

Зазначено, що за вагнерівцями залишаться операції в Центральноафриканській Республіці. Один з інсайдерів сказав, що це погодив російський диктатор Володимир Путін.

– Міноборони РФ, що загрузло в Україні і перебуває під західними санкціями, не в змозі негайно взяти на себе складні і часто сумнівні операції Вагнера в ЦАР, і йому також можуть знадобитися приватні підрядники для досягнення своїх зовнішньополітичних цілей у Судані та інших місцях, – пише Bloomberg.

За словами другого джерела агентства, Путін, найімовірніше, залишить за бойовиками Пригожина операції, які окупають самі себе, тоді як Кремль намагатиметься взяти під безпосередній контроль країни, робота в яких більше залежить від Москви.

Одним з основних активів Пригожина для африканських лідерів був його доступ до Путіна, тому тепер ватажок може стати менш корисним для африканських країн, сказало джерело у російській державній компанії, знайоме з операціями в Африці.

Окрім того, питанням для російської влади може стати майбутнє операцій Вагнера в Судані. Пригожин там допомагав повстанцям, які воюють з армією, в той час як Москва підтримує тісні зв’язки з військовим керівництвом.

Агентство вказує, що Кремль міг проводити подвійну політику, таємному розміщуючи в країні найманців. Метою Москви в країні може бути створення своєї першої військово-морської бази в Африці на узбережжі Червоного моря.

Раніше у Reuters повідомили, що під час заколоту ПВК Вагнера російські військові отримали наказ зупинити найманців, але нічого не зробили для його виконання.

Теги за темою
Росія Африка
Джерело матеріала
loader
loader