На Львівщині у 24-річної дівчини з-під ока витягнули 14-сантиметрового гельмінта
На Львівщині у 24-річної дівчини з-під ока витягнули 14-сантиметрового гельмінта

На Львівщині у 24-річної дівчини з-під ока витягнули 14-сантиметрового гельмінта

У Львові медики вийняли з ока 24-річної дівчини 14-сантиметрового гельмінта. Пацієнтка два роки прожила із паразитом.

Жінка навіть чула, як він рухається, але через насмішки не зверталась до медиків. Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

"Львів’янка звернулася по медичну допомогу вже із болісними відчуттями в місці пухлинки, що утворилася у куточку ока. Характерним для дирофіляріозу є міграція паразита", – розповіла лікар-паразитолог Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Елла Матіяш.

Після візиту до лікарів пухлину і гельмінта з ока дівчини видалили. Медики наголошують, що переносити глистів можуть комарі. Спершу на місці укусу комара з'являється невеличке ущільнення, яке згодом може вирости до розмірів пухлини. Крім відчуття переміщення, у місці локалізації паразита може свербіти, пекти, набрякати червоніти. Можуть бути скарги на головний біль та загальне нездужання.

Як захиститися:

- подбати про репеленти – засоби, що відлякують комарів;

- не забути про захисні засоби для домашніх тварин;

- проводити періодичну дегельмінтизацію тварин, оскільки вони є джерелами інвазії.

"А при ознаках дирофіляріозу звертайтеся до фахівців!" – наголосили медики.

На Львівщині у 24-річної дівчини з-під  ока витягнули 14-сантиметрового гельмінта

Нагадаємо, у Волинській області медики дістали з пухлини пацієнтки 20-сантиметрового гельмінта. Паразит потрапив у тіло жінки після укусу інфікованого комара.

У Львові з ока дитини витягли гельмінта завдовжки понад 10 см. Dirofilaria оселилася під переднім відділом орбіти 3-річної дівчинки.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти Obozrevatel гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики  хвороб та  визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader