Збройні сили Тайваню перейматимуть військовий досвід України
Збройні сили Тайваню перейматимуть військовий досвід України

Збройні сили Тайваню перейматимуть військовий досвід України

КИЇВ. 11 липня. УНН. Збройні сили Тайваню, плануючи чергові навчання спрямовані на протидію військовій агресії Китаю, братимуть уроки з війни в Україні. Розглядатиметься модель - «поле бою може бути де завгодно», повідомляє CNN, пише УНН.

Деталі

Міністерство оборони Тайваню повідомило у вівторок, що тайванські військові «перейматимуть досвід» України в боротьбі з росією на своїх щорічних військових навчаннях цьогоріч.

Речник міністерства Сунь Лі-фан заявив, що на навчаннях розглядатимуть уроки російсько–української війни, дотримуючись принципу, що «поле бою може бути де завгодно». На приклад, на навчаннях моделюватимуть захист пляжів, портів і аеропортів, а також перевіряють здатність військових проводити протидесантні та контрнаступальні операції як у сільській місцевості, так і в містах.

Навчання, які пройдуть біля тайванського острова 24-28 липня, будуть спрямовані на протидію військовій агресії Китаю, йдеться в заяві міністерства.

Додамо

Стурбованість щодо ситуації з Китаєм зросла після того, як Пекін двічі влаштував масштабні військові навчання навколо острова Тайвань і відмовився засудити вторгнення росії в Україну. Це вторгнення також привернуло підвищену увагу до Тайваню як до потенційної точки безпеки в Азії.

Впродовж останніх трьох років військово-повітряні сили Китаю регулярно здійснювали польоти в повітряний простір навколо Тайваню. І з серпня минулого року він регулярно відправляє реактивні літаки через серединну лінію протоки, яка раніше служила неофіційним бар'єром. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До узбережжя Тайваню наблизилося вісім китайських військових літаків

Теги за темою
Україна війна Китай
Джерело матеріала
loader
loader