Канада оголосила про фінансування проєктів для України
Канада оголосила про фінансування проєктів для України

Канада оголосила про фінансування проєктів для України

Канада оголосила про фінансування проєктів для України

Українські курсанти навчатимуться у Квебеку.

Президент Володимир Зеленський на саміті НАТО провів перемовини з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Глава канадського уряду оголосив про нове фінансування і проєкти на суму CAD541 млн ($410 млн) для підтримки України і зміцнення трансатлантичної безпеки.

"Нове фінансування для України базується на понад 8 мільярдах доларів у вигляді багатогранної допомоги, яку Канада виділила від початку 2022 року, і ґрунтується на заяві прем'єр-міністра, зробленій цього тижня в Латвії, щодо відновлення й розширення операції Reassurance, яка є частиною заходів оборони й стримування НАТО у Східній Європі, і подвоює нинішню присутність Канади в країні", - ідеться в повідомленні на сайті глави канадського уряду.

Додадково уряд Канади виділить CAD48,8 млн ($37 млн) до Комплексного пакета допомоги для України, в підтримку надання НАТО практичної нелетальної допомоги Україні.

За словами прем'єра, Канада має намір надати Україні додаткові дрони з камерами, а також забезпечуватиме навчання українських військових у рамках операції Unifier у Канаді.

"Канада разом із Бельгією, Данією, Люксембургом, Нідерландами, Норвегією, Польщею, Португалією, Румунією, Швецією та Великою Британією підписали заяву про створення спільної коаліції для навчання ВПС України експлуатації та обслуговування F-16 винищувачів. Підписавши заяву, Канада зобов'язується зробити свій внесок у багатонаціональні зусилля з навчання українських пілотів, техніків і допоміжного персоналу експлуатації та обслуговуванню винищувачів F-16", - ідеться в повідомленні.

Трюдо також оголосив про виділення Україні додаткової допомоги в галузі кібербезпеки в розмірі CAD2,7 млн ($2,05).

Крім того, Канада навчатиме українських курсантів у своєму профільному коледжі у Квебеку. Українські курсанти навчатимуться в Королівському військовому коледжі в Сен-Жан-сюр-Рішельє.

Крім того, повідомляється, що канадські збройні сили допомогли навчити майже 40 тис. українських військових і співробітників служби безпеки в Латвії.

Нагадаємо, члени НАТО ввечері 11 липня опублікував комюніке Вільнюського саміту, у якому йдеться про прогрес України на шляху до вступу, але залишається нечітким питання запрошення, умов та строків. 

Докладінше про те "Чи стала Україна ближчою до НАТО" - читайте у статті Володимира Кравченка на ZN.UA.

Джерело матеріала
loader
loader