Резніков та Остін провели переговори перед Рамштайном
Резніков та Остін провели переговори перед Рамштайном

Резніков та Остін провели переговори перед Рамштайном


Глави оборонних відомств України та США обговорили нагальні потреби української армії в озброєнні та техніці та пріоритети завтрашнього засідання контактної групи.

Міністр оборони України Олексій Резніков та глава Пентагону Ллойд Остін у понеділок, 17 липня, провели телефонну розмову напередодні чергового зустрічі у форматі Рамштайн. Про це повідомили в Пентагоні, а також Резніков у .

Так, Резніков заявив, що обговорив з Остіним результати Вільнюського саміту НАТО й шляхи прискорення руху України до взаємосумісності з Альянсом.

Також міністри обговорили плани завтрашнього засідання у форматі Рамштайн й ситуацію на полі бою та потреби української армії в озброєнні та техніці, зокрема надання Сполученими Штатами касетних боєприпасів.

У свою чергу у підкреслили, що Остін і Резніков обговорили пріоритети завтрашнього засідання Рамштайн.

Воно “буде присвячене найближчим потребам України в засобах протиповітряної оборони і боєприпасах, а також підтримці і забезпеченню України в довгостроковій перспективі”, зазначили в пресслужбі Міноборони США.

Раніше Резніков повідомив, що чергове засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн відбудеться у вівторок 18 липня. 

Нагадаємо, 13 зустріч в форматі Рамштайн відбулася в Брюсселі 15 червня. Її пріоритетами стали забезпечення Сухопутних сил ЗСУ, надання систем ППО, а також навчання українських пілотів на винищувачах F-16.





Теги за темою
Міноборони Пентагон
Джерело матеріала
loader
loader