Європарламент заклив суд у Гаазі видати ордер на арешт Лукашенка
Європарламент заклив суд у Гаазі видати ордер на арешт Лукашенка

Європарламент заклив суд у Гаазі видати ордер на арешт Лукашенка

Комітет у закордонних справах Європарламенту 18 липня ухвалив нову доповідь про відносини ЄС з Білоруссю, в якій йдеться про відповідальність режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка за шкоду, завдану Україні війною, скоєні злочини та роль в незаконному вивезенні українських дітей.

Тому євродепутати закликали інституції ЄС та держав-членів вжити всіх необхідних заходів на міжнародному рівні, щоб забезпечити кримінальне переслідування білоруських політичних і військових лідерів, відповідальних за злочини проти людяності та геноцид.

– Оскільки Міжнародний кримінальний суд вже видав ордери на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової, депутати Європарламенту закликають МКС розглянути можливість видачі аналогічного ордера на арешт Олександра Лукашенка, – йдеться в заяві.

На їхню думку, Рада ЄС також має розширити список білоруських і російських осіб, на яких поширюються європейські санкції, включно з тими, які причетні до примусової депортації українських дітей.

Окрім того, Європарламент засудив Лукашенка як співучасника агресивної війни РФ проти України.

Теги за темою
Білорусь Олександр Лукашенко Європарламент
Джерело матеріала
loader
loader