Червоний Хрест України засудив білоруських колег за депортацію дітей із окупованих територій
Червоний Хрест України засудив білоруських колег за депортацію дітей із окупованих територій

Червоний Хрест України засудив білоруських колег за депортацію дітей із окупованих територій

Червоний Хрест України відреагував на визнання головою білоруського Червоного Хреста щодо участі у викраденні дітей із тимчасово окупованих територій. Відповідну заяву опубліковано у Фейсбуці організації.

- Український Червоний Хрест категорично засуджує дії білоруського Червоного Хреста щодо їхньої діяльності на тимчасово окупованих територіях України, зокрема, у Луганській та Донецькій областях, - йдеться у заяві.

Як зазначили в організації, така реакція відбулася після випуску сюжету "Діти війни" на телеканалі "Білорусь-1", в якому генсек білоруського Червоного Хреста Дмитро Шевцов відвідав з нібито гуманітарною місією тимчасово окуповані території України.

- У цьому сюжеті генеральний секретар наголошує на активній участі білоруського Червоного Хреста в депортації дітей з територій України. Крім того, напередодні оприлюднення сюжету з'явилася інформація у Телеграм-каналах про попередні поїздки Шевцова на тимчасово окуповані українські території, де він перебував у камуфляжі та з шевроном із символом Z на рукаві, - наголосили в організації.

В українській філії Червоного Хреста вважають, що всі ці дії підтверджують свідому позицію білоруського Червоного Хреста щодо підтримки політики викрадення дітей та легалізації агресії Росії проти України.

– Це свідчить не лише про навмисне ігнорування організацією своїх статутних зобов'язань у рамках Міжнародного руху, а й про вчинення нею серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, – зазначено у повідомленні.

У зв'язку з цим в Українському Червоному Хресті звернулися до всіх міжнародних колег із проханням засудити участь білоруського Червоного Хреста у депортації дітей з України. Також в організації закликали виключити Білорусь із міжнародного руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Теги за темою
Білорусь
Джерело матеріала
loader
loader