Стало відомо, скільки ВООЗ від початку війни доставила до України медичних засобів
Стало відомо, скільки ВООЗ від початку війни доставила до України медичних засобів

Стало відомо, скільки ВООЗ від початку війни доставила до України медичних засобів

Від початку повномасштабного вторгнення Росії Всесвітня організація охорони здоров’я доправила в Україну близько 3300 метричних тонн медичних засобів.

Про це заявив представник ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт, - пише Укрінформ. 

“ВООЗ організувала низку конвоїв із допомогою у нещодавно звільнені та підконтрольні українському уряду постраждалі райони у вигляді медикаментів, засобів для надання невідкладної допомоги. Від 24 лютого 2022 року ВООЗ доправила в Україну близько 3300 метричних тонн медичних засобів”, - розповів він.

Говорячи про наслідки підриву росіянами Каховської дамби, доктор Хабіхт зазначив, що ВООЗ надає підтримку органам влади та медичним працівникам у профілактиці захворювань, які передаються через воду, та працює над моніторингом можливих спалахів недуг.

“Наша команда надала Херсонській і сусіднім областям набори для боротьби з холерою... Інші медичні засоби доставлені до чотирьох лікарень, які надаватимуть допомогу близько 11 тис. пацієнтів... Наша команда також допомагає МОЗ і Центру медицини катастроф України координувати роботу понад 100 волонтерів-медиків у Херсонській і Миколаївській областях”, - зазначив Хабіхт.

Представник ВООЗ в Україні уточнив, що для оцінки потреб у цій галузі організація здійснила місію в Миколаївську область, яка відвідала центри первинної медичної допомоги, центри для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та психіатричну лікарню.

“Попередні результати вказують на те, що жителі Херсонської області, які мешкають у центрах для ВПО, потребують більшої психологічної та психосоціальної підтримки. Опитані ВПО відзначають тривожність, часті перепади настрою, порушення сну. Допомога з боку ВООЗ у цій надзвичайній ситуації триває”,- сказав представник ВООЗ в Україні.

Раніше стало відомо, що у медичних закладах по всій території США швидко поширюється смертельна грибкова інфекція – Candida Auris або C. Аuris, яка може викликати важкі захворювання у людей з ослабленою імунною системою.   

Джерело матеріала
loader
loader