На Кіпрі затримали спільника Жеваго, який допоміг йому відмити $113 млн
На Кіпрі затримали спільника Жеваго, який допоміг йому відмити $113 млн

На Кіпрі затримали спільника Жеваго, який допоміг йому відмити $113 млн

На Кіпрі за запитом Державного бюро розслідувань правоохоронці затримали колишнього заступника голови правління АТ Банк Фінанси та Кредит. Чоловік є спільником власника банківської установи Костянтина Жеваго у відмиванні понад $100 млн.

Про це повідомляють пресслужби Офісу генпрокурора та ДБР.

Суд ухвалив рішення щодо тримання підозрюваного під вартою. Нині працівники Бюро готують необхідний пакет документів для його екстрадиції з Кіпру до України.

У межах розслідування самому Жеваго було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України. Підозри також отримали низка топменеджерів банку.

Вони організували , чим завдали шкоди інтересам держави та вкладників банку.

Станом на сьогодні на майно Жеваго накладено арешт, а також пов’язаних з ним юридичних осіб.

Як повідомили у ДБР, На його майно накладено арешт. Йдеться про акції його підприємств на сотні мільйонів гривень, корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості.

Також накладено арешт на майно інших юридичних осіб, які пов’язані з Жеваго: 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир.

У жовтні 2020 року арештовані активи, вартістю понад 300 млн грн, були передані до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Теги за темою
Суд ДБР
Джерело матеріала
loader
loader