Польща, Литва та Латвія можуть закрити кордон з Білоруссю – причини
Польща, Литва та Латвія можуть закрити кордон з Білоруссю – причини

Польща, Литва та Латвія можуть закрити кордон з Білоруссю – причини

Країни ЄС: Польща, Литва та Латвія розглядають можливість  ухвалення  рішення щодо закриття своїх кордонів із Білоруссю, у разі виникнення провокацій з терористами Вагнера повідомляє агентство Reuters.

Так 19 липня Польща, яка є членом НАТО вирішила перекинути військові частини на схід після того, як вагнерівці почали тренувати білоруські спецпідрозділи неподалік польського кордону.

Через два дні президент Володимир Путін звинуватив Польщу в територіальних амбіціях у колишньому Радянському Союзі та заявив, що будь-яка агресія проти Білорусі буде вважатися нападом на Росію.

– Безумовно, якщо будуть серйозні інциденти за участю групи Вагнера на кордонах країн НАТО і ЄС, таких як Польща, Литва чи Латвія, ми, безсумнівно, вживемо спільних дій. Ми призведемо до повної ізоляції Білорусі, – сказав очільник МВС Польщі Маріуш Камінські.

Міністр не виключає, закриття кордонів призведе до повної ізоляції Білорусі.

Він зазначив, що після повномасштабного вторгнення Росії до України Польща стала притулком для опонентів само визнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Тоді на тлі погіршення відносин між двома країнами дорожній рух між Польщею та Білоруссю було припинено.

Теги за темою
Білорусь Євросоюз Польша Литва
Джерело матеріала
loader
loader