У Польщі вирішили удвічі збільшити армію через вагнерівців у Білорусі
У Польщі вирішили удвічі збільшити армію через вагнерівців у Білорусі

У Польщі вирішили удвічі збільшити армію через вагнерівців у Білорусі

Найближчим часом Польща планує майже удвічі збільшити свою кадрову армію на тлі активності бойовиків ПВК Вагнера та російських солдатів у Білорусі.

Про це заявив віцепрем’єр Польщі Ярослав Качинський, повідомляє Polskie Radio.

За його словами, у Польщі буде створено шість дивізій, а з часом, ймовірно, буде ще сьома – запасна дивізія. Нині у Польщі їх три.

— Одним з головних завдань, можливо, навіть головним завданням держави – держави як організації, яка об’єднує націю – є захист безпеки. Безпека у всіх вимірах, тобто зовнішня безпека і внутрішня безпека, – сказав Ярослав Качинський.

Він також наголосив, що Варшава прагне створити сильну сухопутну армію Європи, щоб стати щитом східного флангу НАТО.

Що відбувається у Білорусі?

З повідомлення ЗМІ та супутникових знімків відомо, що до Білорусі продовжують прибувати бойовики ПВК Вагнера. У селі Цель Осиповицького району в Білорусі

Нещодавно представник ГУР Андрій Юсов заявив, що серед вагнерівців, які перебувають на території Білорусі, , інших країн НАТО та ЄС. Наразі там немає заявлених 10 тис. вагнерівців, але пересування триває.

Водночас, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно заявив, що , зокрема до Польщі. На зустрічі із диктатором Путіним він цинічно заявив, що вони сказали йому: Сходимо на екскурсію до Варшави та Жешува.

Фото:

Теги за темою
Білорусь Польша
Джерело матеріала
loader